Fotoproject: Ode aan het Moederlijf

postpartumfotograaf Utrecht Ode aan het Moederlijf moeder 2

Hoe kijk jij – als jonge moeder – naar je nieuwe lichaam?

Door een postnatale depressie had ik niet alleen moeite met de nieuwe rol als mama maar ook met mijn nieuwe lichaam. Je ziet alleen maar de foto’s van vrouwen die binnen 2 weken alweer in hun oude jeans passen. Dit maakte mij ontzettend onzeker. Door het project ben ik hier anders naar gaan kijken en wilde ik heel graag onderdeel zijn van deze echte foto’s.


Hoe heb je de fotoshoot ervaren?

Ik heb het project als helend ervaren. Sanne was ontzettend lief en oprecht geïnteresseerd. Dankzij de ervaring van de shoot, de foto’s van de andere mama’s en de foto’s van mijn dochter en mijn buik, ben ik echt anders naar mijn lichaam gaan kijken. Tuurlijk zou ik graag mijn oude kleren weer passen, maar hey…… het geeft een reden om te winkelen en dit nieuwe lichaam er stralend bij te laten lopen. Want wow…. Dit lijf heeft een baby op de wereld gezet. Hoe bijzonder is dat!


Hoe kijk jij naar dit fotoproject en naar de missie om het lichaam van moeders te normaliseren en te eren?

Een geweldig project! Toen ik de oproep zag wist ik dat ik hieraan mee moest doen. Iedereen vindt je lichaam prachtig als je zwanger bent, maar als de baby er eenmaal is zijn er zoveel taboes over het vrouwen lichaam. Ik struggelde hier enorm mee en ben van mening dat alle mama’s prachtig zijn en dat ons lichaam een wonder verricht.

Ben jij pas bevallen en zou je graag een Ode aan het Moederlijf-fotoshoot boeken om jouw nieuwe lijf prachtig vast te laten leggen? Dat kan! Neem contact met me op om meer te weten te komen over deze bijzondere fotoshoot.

neem contact op
terug naar de serie