Fotoproject: Ode aan het Moederlijf

postpartumfotograaf Utrecht Ode aan het Moederlijf moeder 5

Hoe kijk jij – als jonge moeder – naar je nieuwe lichaam?

Zelf heb ik er minder moeite mee in de spiegel dan in kleding. Voor de spiegel bloot zie je de tekens en dat maakt mooi. in kleding lijk je vaak te dik, heb je rolletjes of gaan broeken en jurken niet meer dicht. In kleding verlies je de herinnering en reageert vooral de buitenwereld op het Moederlijf alsof je enkel te veel gegeten hebt. Dat is jammer. Zeker met diastase gaat en moederbuik niet meer plat worden en dat hoeft van mij ook niet. De norm in de maatschappij is echter wel dat een vrouw een platte buik zou moeten hebben. Jammer dat kleding doet vergeten dat ik naast vrouw ook moeder ben.


Hoe heb je de fotoshoot ervaren?

Fijn, rustig en professioneel. Veel ruimte voor een mooie foto.


Hoe kijk jij naar dit fotoproject en naar de missie om het lichaam van moeders te normaliseren en te eren?

Maak niet normaal wat niet normaal is. En maak normaal wat het wel is. Een Moederlijf is getekend,gehavend en veranderd. Dat is oke en geheel normaal. Geen instagram filter, geen goed licht en de juiste hoek in het echte leven. Goed om dit te delen!

Ben jij pas bevallen en zou je graag een Ode aan het Moederlijf-fotoshoot boeken om jouw nieuwe lijf prachtig vast te laten leggen? Dat kan! Neem contact met me op om meer te weten te komen over deze bijzondere fotoshoot.

neem contact op
terug naar de serie