Fotoproject: Ode aan het Moederlijf

postpartumfotograaf Utrecht Ode aan het Moederlijf moeder 8

Hoe kijk jij – als jonge moeder – naar je nieuwe lichaam?

Ik moet wennen aan mijn nieuwe lichaam, het ziet er anders uit en voelt vooral heel anders dan voor de zwangerschap. Mijn spieren zijn niet meer zo sterk en mijn buik is slap. Ik vind het minder mooi. Ik ben er trots op dat mijn lichaam een heel nieuw klein mensje kan maken, op hoe krachtig het is geweest tijdens de geboorte van mijn kindje en hoe het herstelt. Ik mis de glow van tijdens de zwangerschap en de energie van voor de zwangerschap. Mijn lichaam heeft tijd nodig om volledig te herstellen, ik vind het lastig daar geduld voor op te brengen. Mijn oude lichaam komt niet meer terug en dat voelt soms als een afscheid. Stiekem blijf ik verlangen naar een plattere buik.


Hoe heb je de fotoshoot ervaren?

Door de fotoshoot realiseerde ik me dat mijn lichaam er mag zijn zoals het nu is, daar is niets mis mee. Sanne haar liefdevolle manier van werken maakte dat ik me volledig op mijn gemak voelde en daardoor ook trots kon zijn op mijn lichaam en het mooie kindje dat het heeft gemaakt.


Hoe kijk jij naar dit fotoproject en naar de missie om het lichaam van moeders te normaliseren en te eren?

Ik vind het heel fijn dat er meer aandacht komt voor het lichaam van een nieuwe moeder. Het normaliseren van een post-partum lichaam is zo belangrijk voor een ontspannen kraamtijd en voor de periode daarna. Dit project heeft mij heel erg geholpen om met meer trots naar mijn lichaam te kijken en me minder te storen aan mijn veranderde uiterlijk. Ik hoop mijn dochter mee te kunnen geven dat ieder lichaam mooi is en ongekende kracht heeft, ongeacht hoe het er uit ziet, mede daarom vind ik dit soort projecten zo belangrijk. Het vrouwenlichaam is ongekend krachtig en in staat om een nieuw mensje te maken, we zouden het moeten eren om haar kracht en niet moeten afkeuren om haar uiterlijk.

Ben jij pas bevallen en zou je graag een Ode aan het Moederlijf-fotoshoot boeken om jouw nieuwe lijf prachtig vast te laten leggen? Dat kan! Neem contact met me op om meer te weten te komen over deze bijzondere fotoshoot.

neem contact op
terug naar de serie