Fotoproject: Ode aan het Moederlijf

postpartumfotograaf Utrecht Ode aan het Moederlijf moeder 9

Hoe kijk jij – als jonge moeder – naar je nieuwe lichaam?

Ik ben trots op mijn lichaam dat 2 kinderen heeft gebaard en gevoed. Mijn lichaam heeft denk ik vrij weinig te “lijden” gehad onder de zwangerschappen en daar ben ik stiekem wel blij mee. Maar vooral ben ik blij dat ik in goede gezondheid van mijn kinderen kan genieten, dat is me veel meer waard dan hoe ik eruit zie.


Hoe heb je de fotoshoot ervaren?

Het was in eerste instantie gek om jezelf helemaal bloot te geven. Ondanks dat je tijdens de bevalling en kraamtijd jezelf nog veel meer bloot hebt gegeven. Ik vond het mooi om me even bewust te zijn van het feit dat je een kleintje gebaard hebt en nu met jouw lichaam voedt. En dan valt alle gene weg.


Hoe kijk jij naar dit fotoproject en naar de missie om het lichaam van moeders te normaliseren en te eren?

In een wereld waarin veel schoonheidsidealen zijn, is het geweldig dat moeders durven te laten zien dat een zwangerschap sporen na laat en dat dit er niet toe doet. Het belangrijkste is dat je kunt genieten van je kind, en ik vind dat de samenleving veel trotser zou mogen zijn op alle moeders die hun lichaam “opofferen” om een kind te dragen, te baren en groot te brengen.

Ben jij pas bevallen en zou je graag een Ode aan het Moederlijf-fotoshoot boeken om jouw nieuwe lijf prachtig vast te laten leggen? Dat kan! Neem contact met me op om meer te weten te komen over deze bijzondere fotoshoot.

neem contact op
terug naar de serie