Fotoproject: Ode aan het Moederlijf

how about mom samenwerking Ode aan het moederlijf

Is het niet gek dat je in de (sociale) media vaak foto’s ziet van stralende zwangere vrouwen, en – als het kindje geboren is – zelden meer foto’s ziet van het lijf van de moeder? Ik vind het zonde dat het lijf van jonge moeders zo 'verstopt' wordt. Ik vind het moederlijf - hoe het er ook uitziet - iets prachtigs! Zo is mijn fotoproject Ode aan het Moederlijf ontstaan. Met rauwe, pure, natuurlijke foto’s waarbij de buik centraal staat. Een buik met striemen, strepen, misschien een litteken van een keizersnede, een buik die nog de vorm laat zien van de zwangerschap of misschien wel een buik waar zo op het oog niet zoveel aan te zien is. Wat al deze moederlijven gemeen hebben is dat zij een waanzinnige prestatie hebben geleverd: het laten groeien, op de wereld zetten en eventueel voeden van een baby’tje. Ik hoop dat ik met deze foto’s het postpartum-lijf kan normaliseren en vrouwen trots kan maken op hun wonderbaarlijke buik. Voor dit project ben ik een samenwerking aangegaan waar ik erg trots op ben, met How About Mom. Ook zij vinden dat er nog steeds veel te weinig eerlijke beelden en verhalen gedeeld worden van lichamen na de bevalling.

De fotografie voor de serie zit er inmiddels op. Binnenkort worden de foto's gepubliceerd. Houd mijn website, Instagram- en Facebook-pagina in de gaten als je benieuwd bent.

Ben jij pas bevallen en zou je graag een Ode aan het Moederlijf-fotoshoot boeken om jouw nieuwe lijf prachtig vast te laten leggen? Dat kan! Lees hier meer over deze bijzondere fotoshoot.

Ode aan het moederlijf

Foto: Stories of New Life. Gepubliceerd met toestemming van de moeder.