Doula

gezin met pasgeboren baby

Een doula (spreek uit als doela) wordt ook wel een geboortecoach of bevallingscoach genoemd. Ze informeert, ondersteunt en begeleidt je (op een niet-medische manier) tijdens de zwangerschap en de hele bevalling. Ze biedt informatie, onderzoekt samen met jou alle behoeften en wensen en is een vertrouwd gezicht bij de bevalling. Het is jouw bevalling, maar je staat er niet alleen voor!

Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Hoe beleef je deze tijd? En hoe kijk je naar de geboorte? Zou je graag ontspannen en vol vertrouwen de bevalling in gaan? Maar weet je niet zo goed hoe? Misschien is een doula wel wat voor jou.

De geboorte van je kind(eren) vergeet je de rest van je leven niet meer. Ik zie een bevalling als de ultieme kans om je op je sterkst te voelen. Hoe mooi is het als je vanuit dit gevoel dit nieuwe hoofdstuk in je leven kan starten: als moeder, als gezin?

Het doula-effect aangetoond

Vrouwen die bij hun bevalling continue begeleiding krijgen:

  • bevallen gemiddeld sneller
  • bevallen vaker spontaan
  • hebben minder kans op ingrepen als een kunstverlossing (vacuüm of tang)
  • hebben minder kans op een keizersnede
  • krijgen minder vaak bijstimulatie
  • hebben minder behoefte aan pijnbestrijding
  • kijken met meer tevredenheid terug op hun bevallingservaring

Cochrane Collaboration, overzicht van de resultaten van 16 gerandomiseerde studies, waarbij 13.391 vrouwen
betrokken waren in uiteenlopende omstandigheden, in elf verschillende landen, waaronder Engeland en België,
gegevens verzameld en geanalyseerd in oktober 2016

Daarnaast zijn er nog talloze andere redenen om tijdens je zwangerschap en bevalling voor de extra ondersteuning van een doula te kiezen.

Bijvoorbeeld:

moeder met pasgeboren baby: afbeelding bij doula/doela pagina

Wat ik voor jou kan betekenen


Mijn kwaliteiten als doula

Wat zijn mijn kwaliteiten als doula?


Speciaal voor partners

Een doula is er niet alleen voor jou, maar ook voor je eventuele (geboorte)partner. Op de speciale partner-pagina leg ik aan je partner uit wat een doula is en wat een doula voor jullie beide kan betekenen.

Reviews

Hieronder kun je lezen hoe anderen mij als doula hebben ervaren:

Jacobien over Sanne als doula:
“Sanne heeft mijn man en mij fantastisch ondersteund tijdens de bevalling van onze dochter. De sessies gedurende de zwangerschap hebben ons ook erg geholpen bij het scherp krijgen van onze geboortewensen en het voorbereiden op de bevalling. Niets was te veel voor Sanne en ze stond altijd voor ons klaar. Verder heeft ze ook enorm mooie foto's gemaakt van de geboorte, iets wat ons een tastbare herinnering geeft aan deze bijzondere gebeurtenis. Ik kan iedereen Sanne aanraden als doula en/of geboortefotograaf!

Nicole over Sanne als doula:
“Sanne is een onwijs fijne doula. We zijn erg dankbaar dat zij ons heeft ondersteund bij de geboorte van onze dochter. Het was een pittige bevalling, maar Sanne kon zowel mij als mijn man perfect ondersteunen. Ook voorafgaand aan de bevalling waren de voorbereidingen erg prettig, net als de sessies na de bevalling. Sanne is een rustig en lief persoon en legt je volledig in de watten. Zeker een aanrader dus!”

Latisha uit Utrecht over Sanne als doula:
“Ik vond Sanne ondersteunend en rustgevend. Ze heeft goed ingespeeld op wat ik nodig had. We zijn dankbaar en blij met haar begeleiding en betrokkenheid. Ze heeft onze wensen nauw in de gaten gehouden en tot vervulling gebracht waar zij dat kon. Ik heb een hele mooie bevalling gehad, die mij weer meer vertrouwen in mijn lichaam en geest heeft gegeven. Daar heeft Sanne een belangrijke rol ingespeeld”.

Artemis uit Deventer over Sanne als doula:
"Sanne heeft ervoor gezorgd dat ik met veel meer vertrouwen het bevalproces in kon gaan. Ze is zéér betrokken geweest voor, tijdens en na de bevalling. Wij hebben dit als erg fijn ervaren. Het was voor mij van onschatbare waarde dat Sanne bij de bevalling was en me zo goed heeft ondersteund. Ik heb los kunnen laten en me volledig over kunnen geven aan de situatie, wat heeft geleid tot een super vlotte en voorspoedige bevalling!"

Eline uit Houten over Sanne als doula:
“Sanne is een heel betrokken en meedenkende doula. Ik wist zelf al vrij veel over het bevalproces maar dankzij de voorgesprekken met Sanne voelde mijn man zich ook goed voorbereid. Daardoor gingen we veel zelfverzekerder de bevalling in. Tijdens de bevalling pakte Sanne erg goed de rol om ons mentaal en fysiek te ondersteunen. Ze was een echte coach en werkte goed samen met de verloskundige en de kraamzorg. Zonder Sanne als doula had ik de bevalling niet zo goed kunnen doen en volhouden. ”

Caroline uit Utrecht over Sanne als doula:
“Sanne heeft mij geholpen met het opstellen van mijn bevalplan. We hebben hier fijn over gesproken. Ze is betrokken, luistert goed en straalt rust uit. Door haar is mijn bevalplan concreet geworden en het gaf mij het gevoel dat ik voorbereid de bevalling in ging. Ik vond haar hulp en tips heel fijn, het gaf vertrouwen. Sanne staat 100% voor je klaar en doet er alles aan om je zo goed mogelijk te helpen.”

Bram uit Utrecht over Sanne als doula:
“Sanne is een rustig en fijn persoon die goed luistert naar de wensen en behoeften. Ze heeft veel kennis en tips met ons gedeeld waardoor we steeds meer vertrouwen kregen in de bevalling. Haar ondersteuning heeft voor mij veel bijgedragen aan een fijne bevalling. Bedankt Sanne!”

lees meer over mij
bekijk de tarieven
ga naar de partner-pagina