Sanne: doula en fotograaf

Sanne Ravensbergen

Betrokken doula * Fotograaf met een voorliefde voor natuurlijke beelden * Moeder * Expert voor How About Mom * Woont in Bunnik, vlakbij Utrecht * 40 jaar * Wordt blij van yoga, suppen op de Kromme Rijn en kletskop-pindakaas ijs

In de video hieronder vertel ik waarom ik doula ben geworden.

Hai lieve (aanstaande) vader of moeder. Waarschijnlijk ben je op mijn website beland omdat je nadenkt over extra ondersteuning tijdens je zwangerschap en bij de geboorte van je kindje of je overweegt om waardevolle momenten in jullie leven als (toekomstig) gezin vast te laten leggen. Of misschien wel allebei. Hierbij laat je iemand toe tijdens enorm bijzondere en ook kwetsbare momenten in je leven. Dan is het natuurlijk cruciaal dat je iemand vindt die bij je past en waarbij je je volledig op je gemak kan voelen. Daarom vertel ik graag wat meer over mezelf.

Positief terugkijken op je bevalling

Ik ben Sanne (1982): doula en fotograaf. Anderen ervaren mij als iemand die rust, vertrouwen en positiviteit uitstraalt. In 2014 ben ik voor het eerst moeder geworden van een prachtige dochter en twee jaar later kwam daar een lief ventje bij. Hoewel ik als klein meisje al wist dat ik ooit graag moeder wilde worden, zag ik van tevoren best op tegen de bevalling. Maar ik verdiepte me in het bevallingsproces, de keuzes die je hebt en hoe je zelf met ademhalings- en ontspanningstechnieken een positieve invloed kan uitoefenen op je bevalling. Beetje bij beetje maakte de angst plaats voor vertrouwen en de bevalling verliep kalm en soepel. Ik kijk ontzettend goed terug op deze ervaring en merkte dat een fijne bevalling je zoveel energie en zelfvertrouwen kan geven. Zo’n fijne start van het ouderschap gun ik iedereen!

Je hart volgen

Daarom heb ik in 2019 het roer omgegooid. Mijn baan als media onderzoeker heb ik opgezegd en ik ben de opleiding tot doula en een fotografie-opleiding gaan volgen. Een hele stap en natuurlijk was dat spannend, maar ik geloof dat het volgen van je hart altijd een goed idee is.

Praktisch en respectvol

Mijn aanpak is praktisch, respectvol en toegewijd. Ik ben er helemaal voor jou en je eventuele (geboorte)partner, leer jou goed kennen en samen ontdekken we hoe ik jou het beste kan ondersteunen. Mijn missie als doula is dat jij met een positief gevoel de bevalling in gaat en er achteraf ook met een goed gevoel op terug kan kijken, hoe het ook gelopen is. Stories of New Life staat voor een zo mooi mogelijke start van dit nieuwe hoofdstuk: zowel voor jou als kersverse ouder als voor je kindje!

Fotografie

Naast doula ben ik ook werkzaam als (zwangerschaps-, geboorte- en newborn-) fotograaf omdat ik het fantastisch vind om deze bijzondere tijd op een natuurlijke manier vast te leggen: dierbare herinneringen voor de rest van je leven! Omdat ik een doula-achtergrond heb, weet ik rustig en bijna onzichtbaar die momenten vast te leggen die ertoe doen.

Ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem gerust contact met me op om al je vragen te stellen of een gratis en vrijblijvende kennismaking te plannen. Ik kijk er- naar uit je te ontmoeten!

Liefs,
Sanne

ja, ik wil kennismaken

Opleidingen